Sees i Birkelunden på 17. mai!

Blommenholm Vel

Charles Jensen (formann i Blommenholm vel) besøker Mette Dybwad Torstensen (konseptansvarlig) på Sjøholmen

Kafé og kultur med sjøutsikt

Innenfor våre velgrenser kommer det til høsten flere interessante tilbud under samme tak. Sult åpner kafé med utsikt til Kalvøya og resten av huset skal bugne over av kultur for barn, unge og til og med oss voksne. Dette nye tilbudet vil ligge langs kyststien og i ærverdige Sjøholmen. Mange barn har lært å spille og ha glede av musikk på Sjøholmen. Nå blir det kunstopplevelser og røre, smøre og utfolde seg fra gulv til tak. Altså flere minner som små og store kan glede seg til å ta frem igjen sammen.

Opplevelser og yrende liv

De tre hjernene i prosjektet er Bjørg Torhallsdottir (konseptansvarlig), Mette Dybwad Torstensen (kunsthistoriker og faglig ansvarlig) og Anette Blixt (daglig leder). De utfyller hverandre med ulik bakgrunn innenfor kunstformidling for barn.

Sanseloftet Barn kan få ta med voksne til topps opp de 105 trinnene til sanseloftet. Skrik i et lydtett rom, vær med å bygg en mosaikkvegg, hva skjuler seg bak lukene, lukt, syn, lytt og føl!

Smokkemagi I tårnværelset flytter det inn en prinsesse. Hennes magiske evner må stadig ha tilgang på smokker. Så alle som er klare for å gi slipp på smokken kan legge den i prinsessens magiske rom og noen vidunderlig vil skje …

Sansekjelleren Lek, lag, dekorer, utfold deg, klatre, skli, gjemme seg, gris og lær. Det blir mer enn bare potettrykk i potetkjelleren når barna oppsøker det ultimate formgivningsuniverset i sansekjelleren.

Kunst under vann og mellom trærne Den britiske kunstneren Jason Taylor er kjent for vakre skulpturer under vann. Foran sjøholmen kommer noen av hans uttrykk til å synes blant de blå bølgene blant båter, fisk, tang og måkeskrik. Blant trærne vil en sjøorm, som har forvillet seg på land, bukte seg omkring. Da Mustad-barna bodde på Sjøholmen hadde de et modelltog som snodde seg omkring. Kunstnere flytter dessuten inn og leier atelier på Sjøholmen.

Film og trylling Tenk å kunne få lære mer om film og regi. Barn skal få lage sin egen film sammen med andre barn på sommerkurs og workshoper. Og om ikke filmskaping er magisk nok så blir det mulighet for å glemme hele verden i Alexx Alexxanders tryllerom!

Følg med på Sjøholmens facebookside for oppdateringer. Etter planen er det åpning høsten 2016!

Les mer om tilbudene: sjøholmen.com

Flere bilder fra da Blommenholm vel besøkte Mette Dybwad Torstensen for å få en smakebit av planleggingen finner du i album på facebook.com/blommenholmvel

Charles Jensen (formann i Blommenholm vel) besøker Mette Dybwad Torstensen (konseptansvarlig) på Sjøholmen

Charles Jensen (formann i Blommenholm vel) besøker Mette Dybwad Torstensen (faglig ansvarlig) på Sjøholmen

 

Lyst flytter inn i stuene for å drive kafé

Sult flytter inn i stuene for å drive kafé

 

© Foto: Christine Munch / Blommenholm vel

Publisert 17. april 2016

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Arkivert i historie, likt og ulikt, turmuligheter og kulturvandring

17. mai på Blommenholm skole

Velkommen til 17 mai-feiring på Blommenholm skole

Alle barna på Blommenholm skole ønsker å inkludere nærmiljøet og har den gleden av å invitere til tradisjonell 17. mai-feiring på Blommenholm skole med tog, leker, kake- og loddutsalg.

Program

Les mer »

Vil du motta informasjon på e-post?

Fyll ut skjema:
Les mer »

Henting av kvist- og hageavfall våren 2017

Innhentingen er forsinket p.g.a. sykdom.

Kvist som skal hentes må legges ut før kl. 07.00 tirsdag 25. april. Vårens ryddeaksjon for kvist og hageavfall gjennomføres tirsdag 25. april – tirsdag 2. mai 2017.

Les mer »

Årsmøte 22. mars

Last ned innkalling og årsberetning som pdf. Les, kom med innspill og velkommen til møte!

Hovedsaker er:

Les mer »